Online szerencsejáték szabályozás tervezete 2013

A magyar kormány a héten benyújtotta az Európai Bizottsághoz az online szerencsejátékok szabályozásának tervezetét, mely alapján a szolgáltatók 5 évre szóló – internetes sportfogadásra, kártyajátékokra, kaszinójátékokra illetve agár- és lóversenyekre érvényes – liszenszeket igényelhetnek majd.

Az engedélyért folyamodó társaságoknak legalább 200 millió forint jegyzett tőkével kell rendelkezniük.

A szerverekhez való távoli hozzáférést folyamatosan biztosítani kell az adóhatóság számára, amennyiben a társaság székhelye az EGT-n kívül található, köteles másodlagos adattároló szervert elhelyezni Magyarországon.

Az engedéllyel nem rendelkező szerencsejáték szolgáltatók oldalait az internet szolgáltatók kötelesek lesznek blokkolni, az ennek eleget nem tevő szolgáltatókat az adóhatóság 100 ezer forinttól 500 ezer forintig terjedő bírsággal sújthatja.

A játékosok számára jó hír, hogy az online szerencsejáték oldalakon szerzett nyeremények mentesek lesznek a személyi jövedelem adó alól.

Véleményünk szerint egyrészről üdvözölendő, hogy adó mentesek lesznek lesznek a nyeremények, de másrészről a koncessziós díjak mértéke azt vetíti előre, hogy nem sok kaszinó, pókerterem, sportfogadás cég fog szolgáltatni Magyarországra, nem azért mert elmennének,hanem mert blokkolva lesz az oldal, persze ez könnyen kijátszható, és aki megszállott ki is fogja játszani, ha nem elérhető a kedvenc póker terme, vagy sportfogadás oldala. Sajnos már alternatíva nem lesz, mert a Szerencsejáték Zrt. még csak az online sportfogadás oldalával bénázik, póker, és kaszinó szoftvert nem vásárolt.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?